Pes pokousal seniorku. Majitel zvířete může jít do vězení

Oblíbená věta „pejkařů“ možná zazněla i v tomhle případě – nebojte se, on si chce jen hrát. Případ z Ostrova začal tím, že osmdesátiletá seniorka venčila na vodítku svého psa. Když tu se objevil mladý muž, který venčil svoji fenku. Ta však běhala sice také na vodítku, ale na volno. Nějak se jí asi nelíbil pes osmdesátileté ženy a tak na něho zaútočila. Seniorka přispěchala na pomoc svému zvířeti, ale byla pokousána útočící fenou. Majitel agresivního psa by v případě odsouzení mohl prožít několik let za mřížemi.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Ostrova, kterého obvinili ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

„Takového jednání se měl dopustit na začátku prosince loňského roku,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová. „V nočních hodinách měl v Ostrově kolem 23. hodin venčit svého psa, kterého měl připnutého na vodítku, ale puštěného na volno. V tuto dobu šla venčit svého psa i 80letá žena. Fenka patřící devětadvacetiletému muži měla na jejího psa zaútočit, čemuž se žena snažila zabránit. Svého psa se snažila uchopit do rukou a odnést na bezpečné místo, přičemž došlo ke kousnutí fenou do její ruky. Následkem toho došlo u ženy ke zranění a musela se následně podrobit operaci v nemocnici. V důsledku kousnutí byla omezena na běžném způsobu života tím, že měla nehybnou pravou ruku a do dnešního dne není schopna v ruce nic udržet,“ doplnila mluvčí.

Není vyloučena možnost trvalých následků. Obviněnému muži tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest.