Seniorka přišla o úspory. Dvě ženy z ní vylákaly přes milion

Až na osm let by mohly jít do vězení dvě ženy, které vylákaly z pětasedmdesátileté ženy více 1 300 000 korun. Částku ze ženy vymámily během půl roku. 

Karlovarští kriminalisté již zahájili trestní stíhání dvou žen ve věku 24 let, které obvinili ze spáchání pokračujícího zločinu podvod spáchaného ve formě spolupachatelství.

„Takového jednání se měly obviněné ženy dopustit v době od července do prosince roku 2018,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Společně ve více jak 80 případech měly od pětasedmdesátileté ženy pod různými záminkami vylákat více než 1 300 000 korun. Před poškozenou ženou vystupovaly pod fiktivními jmény a například jí tvrdily, že potřebují půjčit peníze na nákup věcí a potřeb pro nezletilé dítě jedné z nich, dále na chod domácnosti, opravu vozidla apod. Ženě tvrdily, že jí budou peníze postupně splácet, což však do dnešního dne neučinily.  Jedna z obviněných žen se měla vydávat i za pracovnici a ředitelku banky, přičemž měla poškozenou ženu přesvědčovat k vydání dalších finančních částek v řádu desetitisíců korun údajně potřebných pro administrativní vyřízení úvěru obviněným ženám, kterým by ony mohly splatit poškozené veškeré své dluhy vůči ní,“ doplnila.

V případě prokázání viny jim tak oběma hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let za způsobenou značnou škodu.