Řídila s více než dvěma promile. Řízení nezvládla a bourala

Sedmašedesátiletá žena se vydala na cesty řádně posilněná alkoholem. Řízení nezvládla a nabourala. Policisté jí zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Svým jednáním způsobila škodu 40 tisíc korun.

Žena měla v dubnu 2019 v odpoledních hodinách řídit osobní motorové vozidlo značky Škoda v Sokolově na kruhovém objezdu v ulici Rokycanova. „Řidička během jízdy měla přejet vpravo na výjezdovou cestu vedoucí do ulice Kraslická, kde stála řidička s vozidlem značky Ford,“ popsala situaci policejní mluvčí Soňa Podlahová. „Následkem své jízdy měla narazit do stojícího auta přední pravou částí. Od stojícího auta se vozidlo Škoda odrazilo, narazilo do kovového zábradlí a poté zůstalo stát uprostřed kruhového objezdu. Po příjezdu policejní hlídky provedli policisté u obou řidiček orientační dechovou zkoušku. Řidička vozidla Škoda nadýchala 2,67 a 2,88 promile alkoholu. Řidička byla dále vyzvána, aby se podrobila lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Tomu se také podrobila,“ upřesnila.

Policisté z dopravního inspektorátu v Sokolově sdělili 67leté ženě podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.