Po stopách slavných návštěvníků se vydali nejen děti na Noci kostelů a Muzejní noci

Noc kostelů a Muzejní noc si užili návštěvníci ve Františkových Lázních. Přichystán byl zajímavý program, ve kterém nechyběla večerní hra pro malé i velké, prohlídka chrámu, promítání i tradiční opékání špekáčků.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5342307

V pátek 24. května večer si desítky zájemců nenechaly ujít tradiční Noc kostelů a Muzejní noc, které se právě ve Františkových spojily. V jejich rámci se po celé střední Evropě zpřístupnily kostely různých křesťanských společenství, uskutečnily se koncerty, komentované prohlídky, workshopy nebo divadelní představení. Rovněž Festival muzejních nocí patří již řadu let nejen ve velkých evropských metropolích k oblíbeným událostem, jež obzvlášť atraktivním způsobem prezentují naše kulturní dědictví.

Ani Františkovy Lázně nebyly výjimkou a pro návštěvníky byl přichystán zajímavý program. Zájemci si mohli například prohlédnout zdarma expozice muzea nebo se vydat na velkou večerní hru pro malé i velké, která účastníky provedla po městě, a seznámila je nenásilnou formou s bohatou historií. Jejím smyslem bylo připomenutí míst, která jsou spojená s návštěvami vybraných významných hostů, kteří zavítali do Františkových Lázní.

Jedno zastavení naplánovali organizátoři také u nejstaršího pravoslavného chrámu svaté Olgy, který si mohli návštěvníci prohlédnout a vznášet dotazy týkající se historie chrámu, vybavení chrámu, pravoslavných bohoslužeb,či duchovního života pravoslavných křesťanů.

Na závěr nechybělo oblíbené promítání. Tentokrát přítomní zhlédli Kozí příběh.