Za sražení chodkyně je cyklistka stíhána. V případě odsouzení jí hrozí vězení

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání devatenáctileté cyklistky z Karlových Varů, kterou obvinili ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Žena se pravděpodobně při jízdě na kole plně nevěnovala řízení a srazila devětasedmdesátiletou chodkyni, která utrpěla zranění.

Takového jednání se měla dopustit na začátku dubna v odpoledních hodinách v Ostrově,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Zde měla řídit jízdní kolo po ulici Masarykova ve směru do ulice Májová směrem k Hlavní třídě. Zřejmě se plně nevěnovala řízení jízdního kola a při odbočení doleva narazila kolem zezadu do devětasedmdesátileté chodkyně, která v důsledku nárazu upadla na zem. Žena utrpěla zranění, se kterým byla převezena k ošetření do nemocnice. V důsledku zranění byla omezena na běžném způsobu života, a to znehybněním obou horních končetin. Z tohoto důvodu je již nesamostatná a odkázaná na pomoc jiné osoby,“ upřesnila.

S řidičkou policisté provedli orientační zkoušku na alkohol a na jiné návykové látky, která v obou případech dopadla negativně. Mladé dívce tak v případě prokázání viny může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest.

Další případ nehody na kole řešili policisté u Myslivny směrem na Zlatý kopec na Karlovarsku. Tentokrát šlo o osmačtyřicetiletou ženu, která utrpěla těžké zranění po pádu z kola. 

„K další nehodě cyklistky došlo v neděli dne 26. května v dopoledních hodinách ve směru jízdy od Myslivny na Zlatý Kopec. Zde měla osmačtyřicetiletá cyklistka projíždět levotočivou zatáčku, zřejmě nejela u pravého okraje komunikace a při prudkém brzdění došlo k jejímu pádu. Při nehodě utrpěla těžké zranění a z místa byla zdravotníky odvezena do nemocnice, kde byla následně hospitalizována,“ doplnila mluvčí. Alkohol u cyklistky vyloučila provedená orientační dechová zkouška. Věc je nadále v šetření dopravních policistů.