Řidiči nadýchali přes dvě promile. Hrozí jim až roční vězení

Sedli za volant s alkoholem krvi. Jeden řidič v Chebu, druhý v Aši. Kromě toho, že budou chodit nějakou dobu pěšky, hrozí jim také pokuta. V případě odsouzení i vězení.

„Na konci dubna letošního roku řídil v nočních hodinách třiačtyřicetiletý muž osobní automobil značky Kia,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „V ulici Ašská v Chebu byl zastaven policejní hlídkou. Při silniční kontrole byl řidič vyzván, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Té se muž podrobil a následné dvě dechové zkoušky ukázaly hodnoty 2,34 a 2,39 promile,“ upřesnil.

Pod vlivem alkoholu usedl za volant také osmadvacetiletý muž z Aše. „Toho na začátku května letošního roku zastavila ve vozidle značky Citroen policejní hlídka poblíž Aše. Také v tomto případě se řidič podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a také v tomto případě vyšla s pozitivním výsledkem. Policistům osmadvacetiletý muž nadýchal 2,01 promile,“ doplnil mluvčí.

Z těchto důvodů zakázali policisté oběma řidičům další jízdu. Také se oba podrobili lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Následně jim bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.