Neplatili alimenty, teď jim hrozí vězení

Až na dva roky mohou jít do vězení dva muži ze Sokolovska. Oba neplatili alimenty. Sokolovští kriminalisté zahájili trestní dvaatřicetiletého a dvaačtyřicetiletého muže ze Sokolovska, které obvinili ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy.

„V prvním případě si dvaatřicetiletý obviněný muž v obci Dasnice neplnil svou vyživovací povinnost ke své nezletilé dceři,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Podlahová. „Ta mu byla stanovena rozhodnutím Okresního soudu v Sokolově. Alimenty muž neplatil od listopadu 2016 do listopadu 2018,“ upřesnila. Jeho dluh na výživném narostl na 25 tisíc korun.

Stejného jednání se měl dopustit také dvaačtyřicetiletý otec v obci Oloví. „Muž si neplnil vyživovací povinnost na své dva nezletilé syny, ačkoliv mu byla tato povinnost stanovena rozhodnutím Okresního soudu v Sokolově. V období od května 2016 do dubna 2019 způsobil dluh na výživném u prvního syna ve výši téměř 39 tisíc korun. U svého druhého syna měl muž uhradit pouze několik měsíčních plateb,“ informovala mluvčí. Od června 2017 do dubna 2019 svým jednáním způsobil dluh na výživném u druhého syna ve výši 27 tisíc korun.

Oběma obviněným mužům hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na 2 roky.