V Mariánských Lázních vykročili do nové sezóny. Zazpívat přijel Václav Noid Bárta, Hana Holišová či Václav Neckář

O uplynulém víkendu vročili mariánskolázeňští do nové 201. sezóny. Nechybělo tradiční žehnání pramenům, koncerty, řemeslný i farmářský trh i aktivity pro nejmenší.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5306048

Oficiální část zahájil v pátek 10. května večer koncert Západočeského symfonického orchestru ve společenském domě Casino. „Posluchači vyslechli skladby například od Johanna Sebastiana Bacha, Antonia Vivaldiho, Johanna Strausse, Pabla de Sarasata, nebo Camille Saint-Saënse. Jako sólisté na housle se představí Václav Hudeček, Jiří Vodička a Marie Hasoňová,“ uvedla jednatelka společnosti KIS Mariánské Lázně Alena Havrdová.

V sobotu1. května pokračoval program Mší svatou, a to v kostele Nanebevzetí Panny Marie, který stojí poblíž kolonády. Mši celebroval J. M. P. Filip Zdeněk Lobkowicz, O. Praem, opat tepelský. Hudební doprovod mše zajistí S. Biňovcová – housle, P. Čech – klarinet, S. Krejčiřík – zpěv, L. Čechová – varhany. V rámci slavnostního aktu požehnali církevní hodnostáři mariánskolázeňským pramenům a přivítali přítomné.

Průvodcem sobotní části byl moderátor Alexandr Komarnický.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5306048

I přes nepřízeň počasí si stovky návštěvníků nenechaly ujít koncerty například Václava Noida Bárty i Hany Holišové, Akordeonového orchestru Alexandra Smutného, Smíšeného sboru Fontána, Mistříňanky nebo Stan & Tony Revival New Time Orchestra. Vystoupila také pražská kapela Queenie – World Queen Trribute Band, která patří k nejúspěšnějším Queen tribute kapelám v České republice a je jednou z nejlepších Queen tribute kapel na světě.  

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5306048

Další hudební lahůdku připravili zájemcům organizátoři na neděli 12. května večer do mariánskolázeňského divadla. Vystoupil zde Václav Neckář se svoji kapelou Bacily. Moderování se ujal herec, básník a hudebník Petr Batěk.