Zahájení sezóny ve Františkových Lázních se blíží. Tentokrát se ponese ve filmovém duchu

Františkolázeňští vkročí do 226. sezóny ve filmovém duchu. Jako každý rok, tak i letos, přijala pozvání známá historická osobnost. Tentokrát zavítá na slavnost 18. května Karel Dengl se svým bratrem Emanuelem, kteří jako první natočili v roce 1921 film o Františkových Lázních. V programu nebude chybět ani slavnostní mše, průvod městem, řemeslný trh, zábavné odpoledne pro děti i žehnání pramenům. Návštěvníci se také mohou těšit na hudbu z muzikálu Mamma Mia se skladbami od populární skupiny ABBA. Do rytmu rock ‚n‘ rollu vtáhne přítomné kapela Crazy Dogs. U Františkova pramene také zazní písně v podání Burma Jones jako například Samba v kapkách deště, Cesta je dlouhá i ty z novějšího repertoáru. Na závěr organizátoři připravili překvapení.

Více fotografií z loňské akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4341280

Františkovy Lázně – doba filmová. To je název letošního zahájení lázeňské sezóny. V tomto duchu se ponese i část slavností. Program, který přítomné přenese do toku 1921, začne příjezdem filmařů Karla a Emanuela Deglových. Bratři jako první natočili v tomto roce film – dokument o Františkových Lázních.  Od té doby spojilo mnoho tvůrců s lázeňským městem část své filmové tvorby. Kdo by neznal například filmová dobrodružství Alfonze Karáska v lázních nebo roztržitého Petra Nárožného v komedii Ten svetr si nesvlíkej. Právě tato díla si budou moci vychutnat přítomní na velkoplošné obrazovce. Filmaři si vybírají Františkovy Lázně i v současnosti. Vidět je diváci mohli i v loňském roce ve vánoční pohádce Přání k mání režiséra Víta Karase.

Více fotografií z loňské akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4341280

„Také letos se mohou návštěvníci zahájení lázeňské sezóny těšit na pestrý program, který pro ně organizátoři připravili,“ uvedl starosta Františkových Lázní Jan Kuchař. „Zahájení se ujmou jako již tradičně mažoretky za doprovodu dechového orchestru mladých, kteří projdou městem. Pak bude připravena slavnostní mše svatá v kostele Povýšení svatého kříže. Pak už bude následovat žehnání pramenů ve dvoraně Glauberových pramenů a u Františkova pramene,“ doplnil.

Přichystán bude také řemeslný trh, kde si budou moci zájemci zakoupit zajímavé výrobky nebo budou moci nahlédnout pod šikovné ruce řemeslníků. Ani na zábavu pro ty nejmenší organizátoři nezapomínají. V parku u restaurace Miláno, bude pro ně připraveno zábavné odpoledne plné soutěží a her.

Také z hudebního repertoáru si každý vybere. Dechový orchestr ZUŠ Cheb si připravil melodie z muzikálu Starci na chmelu, zazní také písně z oblíbeného muzikálu Mamma Mia, které proslavil skupina ABBA. Milovníky rock ‚n‘ rollu potěší kapela Crazy Dogs. Jako poslední vystoupí Burma Jones.