Férová snídaně s největším počtem účastníků byla v Chebu

Na 193 místech po celé České republice se dnes sešlo 8189 lidí, aby společnou snídaní z fairtradových nebo lokálních surovin dali najevo zájem o životy lidí, kteří pěstují naše potraviny, a solidaritu s nimi.

Foto: Archiv organizátorů

Šestý ročník chebské FÉROVÉ SNÍDANĚ se uskutečnil tentokrát v prostorách Městské knihovny v Chebu. I přes déšť si nenechalo ujít téměř tři sta snídajících různé dobrůtky, ale i kulturní program. Co vše na Vás v knihovně čekalo? Určitě dobré jídlo a pití, knihy z Minikvariátu, šperky od Nelly Wernischové, hudební vystoupení Petra a Lucie, taneční vystoupení dětí z NZDM Pohoda, dílna pro děti, deskové hry z DDM Sova, prodej RAW stravy, prodej produktů z Mlékárny u Sedláčků, šperky od Alice Hovorkové a kozí show.

Princip snídaně je jednoduchý. Účastníci si sami přinesou potraviny z fairtradových surovin. Může to být fairtradový čaj, káva či džus, bábovka s fairtradovým cukrem a kakaem nebo fairtradové banány. To vše mohou doplnit lokálními produkty, jako jsou vajíčka, mléko, sýry či zelenina od místního farmáře či farmářky. Snídá se na dekách v parku, zámecké zahradě, u stolu na náměstí nebo na jiném oblíbeném a veřejně přístupném místě.

Děkujeme všem, kteří do knihovny zavítali. Děkujeme také dobrovolníkům a sponzorům, jmenovitě Kynšperskému pivovaru, Bohemia Water, Tritii, chebskému Tescu a největší poděkování patří Městské knihovně v Chebu za pomoc s pořádáním férové snídaně.