Přejezd v Milhostově vybaví zabezpečovacím zařízením

Celkem dvacet milionů korun půjde v letošním roce na vybudování světelné výstrahy na železničním přejezdu v Milhostově u Mariánských Lázní. Stavební práce začnou během několika týdnů a potrvají do září letošního roku. Dosud tam byly pouze výstražné kříže.

Foto: Ilustrační

„Na zmíněném přejezdu plánujeme výstavbu nového přejezdového zabezpečovacího zařízení se dvěma výstražníky bez závor. Investiční náklady jsou v celkové výši necelých 20 milionů korun,“ sdělil tiskový mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illiáš.

Na železničním přejezdu jsou nevyhovující rozhledové poměry, takže nová signalizace má zvýšit bezpečnost jak chodců a silničních vozidel, tak i vlaků.

Nejde však o jediný přejezd, který bude mít nový kabát. Před několika týdny došlo k opravě i zabezpečovacího zařízení ve Františkových Lázních. I tady ke kompletní rekonstrukci došlo kvůli zvýšení bezpečnosti železniční a silniční dopravy. Tam dosáhly náklady na 5,5 milionu korun. Částka tam byla nižší, protože přejezdové zabezpečení se závorami tu bylo už v minulosti, takže došlo pouze k jeho modernizaci.

VID