Řídili bez papírů

Během dvou přistihli policisté několik řidičů, kteří neměli za volantem co dělat. Všichni měli zákaz jízdy, který porušili. Nyní jim hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.

„Šestadvacetiletý muž ze Sokolova byl v pondělí 6. května zastaven ve vozidle značky Volkswagen v Chebu v ulici Evropská. Chebští policisté město při silniční kontrole zjistili, že muž má Okresním soudem v Chebu vysloven zákaz spočívající v řízení všech motorových vozidel, a to do června letošního roku,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Až do února příští roku neměl řídit osobní automobil devětatřicetiletý muž z Českých Budějovic. „Jenže byl v pondělí 6. května zastaven policejní hlídkou u obce Potočiště,“ informoval mluvčí. Ta okamžitě zjistila, že muž má zákaz řízení, zakázala mu další jízdu a převezla ho na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Ve stejný den zastavila policejní hlídka osmatřicetiletého muže z Chebu, který řídil v ulicích Aše osobní automobil značky Ford. „Také tento muž byl policisty zadržen, protože má Okresním soudem v Chebu vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel,“ upřesnil Jakub Kopřiva.

O den dříve se vydal na cesty devětadvacetiletý muž z Chebu. Auto se mu porouchalo mezi obcemi Střížov a Komorní Dvůr a na místo přijela policejní hlídka. Policisté zjistili, že že muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel do července letošního roku.

Po provedených úkonech sdělili policisté těmto čtyřem mužům podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.