Policisté vypátrali řidiče, který srazil ženu a neposkytl jí pomoc

Na silnici směrem od Horních Loman na Františkovy Lázně srazil třiačtyřicetiletý řidič chodkyni. Bez poskytnutí pomoci od nehody ujel. Cestou stačil ještě poničit dvě značky. Během několika minut byl policisty vypátrán. V případě odsouzení by si mohl muž posedět za mřížemi až pět let.

„Třiačtyřicetiletý muž z Aše měl ve čtvrtek 2. května řídit v dopoledních hodinách osobní vozidlo značky Volkswagen,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Na pozemní komunikaci ve směru od Horních Loman do Františkových Lázní měl na rovném a přehledném úseku zničehonic přejet do protisměru. Následně měl vyjet mimo vozovku a srazit právě procházející sedmdesátiletou ženu. Pak měl pokračovat ještě několik metrů v jízdě příkopem a přitom poničit dvě dopravní značky. Poté měl zastavit a sražené ženě sdělit, že usnul a nyní nemá čas. Z místa dopravní nehody měl ujet, a to i přesto, že sražené ženě způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření a následnou hospitalizaci v nemocnici,“ upřesnil.

Policisté okamžitě rozjeli pátrací akci po vozidle značky Volkswagen, které se jim během několika desítek minut povedlo najít. Následně chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a třiačtyřicetiletého řidiče obvinili ze spáchání přečinů neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a ublížení na zdraví z nedbalosti.