Odcizila stravenky, peníze i kosmetiku. Způsobila škodu téměř 17 tisíc korun

Škodu téměř 17 tisíc korun způsobila svým kolegům devětadvacetiletá žena. Vloupala se jim do skříněk, ze kterých si vybrala například hotovost, kosmetiky, cigarety a další věci. V kanceláři si pro změnu vybrala stravenky i peníze. 

Policisté z obvodního oddělení v Ostrově sdělili ženě podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. V případě prokázání viny ji hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byla za podobný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzena.

„Devětadvacetiletá žena jako zaměstnankyně jedné z firem v Ostrově měla od konce března do poloviny dubna letošního roku odcizit při výkonu zaměstnání finanční hotovost, ale také několik desítek stravenek,“ vysvětlil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Nejdříve měla v suterénu společnosti vniknout do prostoru šaten pro zaměstnance, kde měla poškodit několik skříněk. Poté měla v další části objektu vniknout do kanceláře, kde z neuzamčeného šuplíku odcizila finanční hotovost a téměř 70 kusů stravenek. Následně se měla znovu vydat do prostoru šaten a z neuzamčených skříněk odcizit finanční hotovost, ale také například lak na vlasy, parfém či cigarety. Při tomto jednání měla poškodit na čtyři desítky plechových skříněk. Na poškozených a odcizených věcech měla způsobit škodu téměř 17 tisíc korun,“ doplnil.