Z ukradené karty vybírali, dokud ji majitel nezablokoval. Teď jim hrozí vězení

Povedená dvojice způsobila škodu téměř 29 tisíc korun majiteli platební karty. Napřed s poškozeným popíjeli, pak se s ním žena přesunula na pokoj a v nestřeženém okamžiku měla ukrást platební kartu. Dvojice lapků nezahálela a začala z katy vybírat. Zlodějům teď hrozí v případě odsouzení až pět let za mřížemi.

„V polovině prosince minulého roku měl jednatřicetiletý muž společně se svojí třicetiletou přítelkyní potkat v restauračním zařízení v Chebu jednapadesátiletého muže,“ vysvětlil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „S tím se měli dát do řeči, popíjet alkohol a následně s ním měla jít žena na jeho pokoj v místní ubytovně. Tam měla v nestřežený okamžik odcizit ze stolu platební kartu a mobilní telefon. Následně z pokoje odešla. O několik hodin později měla dvojice pomocí odcizené platební karty provést z bankomatu pět výběrů finančních prostředků,“ uvedl. Poté se měli pokusit vybrat ještě další peníze, ale tyto transakce byly z důvodu překročení limitu odmítnuty.

To ale nebylo vše. „Následně měla dvojice navštívit čerpací stanici v Sokolově a zde znovu platební kartu úspěšně použít. Druhý den v ranních hodinách se měli znovu pokusit vybrat z bankomatu finanční prostředky, a to v několika různých částkách a na několika různých místech v Sokolově. V těchto případech ale výběry nebyly úspěšné z důvodu zablokování platební karty. I přesto dvojice způsobila svým jednáním jednapadesátiletému muži škodu téměř 29 tisíc korun,“ upřesnil mluvčí. V případě, že by se jim podařilo uskutečnit všechny platby a výběry, tak by majiteli odcizené karty způsobili škodu téměř 113 tisíc korun.

Následně chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a dvojici obvinili ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Jednatřicetiletý muž, který je v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody ve věznici, se svého jednání dopustil i přesto, že byl za stejný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzen.