Kurz sebeobrany žen se uskuteční v Chebu

Ženy a dívky od 13 let výše budou mít v Chebu jedinečnou možnost zúčastnit se kurzu sebeobrany. Akci organizátoři z KAPAP CZECH připravili na sobotu 4. května v čase od 10 do 12 hodin v tělocvičně v chebské Písečné ulici. Vstup je zdarma. Důležitá je registrace.

„KAPAP CZECH je organizací, která provozuje síť škol izraelské sebeobrany Krav Maga & KAPAP a aktuálně působí v 15 městech ČR,“ uvedl organizátor Michal Janoušek. „V současnosti má přes 400 členů. Věnuje se výcviku reálné sebeobrany pro děti, mládež, dospělé, ženy, seniory či profesionály. V Chebu probíhají pravidelné tréninky pro mládež a dospělé (13-99 let) v tělocvičně na Písečné 2 každou středu, pátek a neděli v podvečer. Nábor je celoroční, takže zájemci se mohou přidat ke cvičení kdykoliv během školního roku,“ informoval.

Chystaný kurz sebeobrany je určen pro ženy a dívky starší 13 let, horní věková hranice není definována. Lekce je postavená tak, aby ji zvládly i seniorky. Kurz povede přímo hlavní trenér organizace – Michal Janoušek alias Instruktor Mike, který se věnuje studiu bojových umění a reálných sebeobran 25 let. Posledních deset let cvičí a reprezentuje v ČR právě izraelské systémy boje – Krav Maga & KAPAP, ve kterých se zdokonaluje skrze soustředění přímo u mistrů v Izraeli.

Obsahem kurzu bude teoretická i praktická příprava žen na možné napadení ze strany mužského agresora. „Představíme si typické mýty ženské sebeobrany, ukážeme si aplikace a techniky, které opravdu fungují a vysvětlíme, proč některé techniky hezky vypadají, ale nejsou pro ženu vhodné. Řekneme si, co vše znamená prevence v rámci ženské sebeobrany a proč některé věci nedělat,“ doplnil organizátor.

Pro účast v kurzu vám stačí sportovní oblečení, boty do tělocvičny, pití a dobrá nálada. Registraci je nutné udělat na webu www.kapap-czech.cz / REGISTRACE NA AKCE.