Tradiční velikonoční zvyky připomene Marjánek

Velikonoční workshop pro děti i dospělé, koledování, vynášení smrtky i hledání vajíček, to vše je Marjánkovské jarnění. Oblíbená akce se bude konat v neděli 21. dubna od 12.30 až 15 hodin v Anglikánském kostele v Mariánských Lázních.

Více fotografií z minulé akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2920942

Folklórní soubor Marjánek připravil pro návštěvníky již sedmý ročník této akce.  Po celé odpoledne si příchozí mohou užít zvyky spojené s Velikonocemi v několika programových blocích.

12.30 hodin – Dílny pro děti a pletení pomlázek

13 hodin – Masopustní obchůzka

13.30 hodin – Vynášení Mařeny a vystoupení Marjánku

14 hodin – Vynášení líta a chodské tamce

14.45 hodin – Velikonoční koledování a tanec Ryjduvačka

15 hodin – Ukončení programu

Soubor Marjánek vznikl v devadesátých letech minulého století. Původně existoval jako dramatický kroužek pod vedením Mgr. Zdenky Bahledové, dnes Hurtové. Zaměřil se na folklorně nejbližší oblast – Chodsko, které dříve sahalo až do nedaleké Chodové Plané. Věnujeme se chodským tancům, písničkám, tradicím a vystupujeme v chodských krojích. Původně tvořilo Marjánek asi 20 až 25 lidí, tanečníci, muzikanti a zpěváci. Od konce roku 2008 převzala vedení Folklorního souboru Marjánek Sandra Heřmanová Vápeníková, M.A. spolu se mnou, hudební složku má na starosti Mgr. Josef Babička. Dnes se počet členů pohybuje mezi 40 a 50.