Na Zelený čtvrtek dodržte tradici. Připravte si špenátovou polévku

Na Zelený čtvrtek se podle tradic připravuje jídlo zelené barvy. Konzumace takto barevných jídel by měla zaručit zdraví po celý následující rok. K vaření se používají byliny, které jsou aktuálně k dispozici. Hojně se i v současnosti využívá například kopřiva, listy pampelišky, petrželka i pažitka. S trochou úpravy tradičního zvyku se dá použít třeba i špenát. Polévka z téhle rostliny překvapí svoji chutí a příprava není náročná.

Špenátová polévka

Budeme potřebovat:

1 zmražený špenátový protlak nebo čerstvé špenátové listy

2 litry vody

Cibuli

Česnek

Mléko nebo smetanu

Lžíce hladké mouky

Špenátovou polévku připravíme nejlépe ze špenátového protlaku. Pokud ji budeme připravovat z listového špenátu, vykrájíme z listů všechny prostřední, tvrdé žilky. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme špenátový protlak, zalijeme vodou a necháme 10 minut vařit. Rozmixujeme, a pokud je polévka řídká, zahustíme hladkou moukou. Přidáme česnek a mléko nebo smetanu.

Nebo vyzkoušejte špenátový koláč. Odkaz na recept zde:http://zivechebsko.cz/2016/04/20/jaky-kolac-upect-zkuste-spenatovy-chutna-vyborne/