Prodal cizí auto a peníze si nechal

Kamarád slíbil, že se postará o prodej auta. Slib dodržel, ale peníze si nechal pro sebe. Policisté se mužem zabývají i v další věci. Policisté ho přistihli při řízení auta, problém byl v tom, že měl zákaz řízení ještě několik let. V případě prokázání viny hrozí muži z Mariánských Lázní trest odnětí svobody až na pět let.

Chebští kriminalisté zahájili na konci ledna letošního roku trestní stíhání dvaadvacetiletého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Nyní mu kriminalisté trestní stíhání rozšířili o přečin zpronevěry.

„Obviněný měl totiž v polovině roku 2018 převzít od svého známého osobní automobil, který měl za domluvenou částku prodat,“ vysvětlil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Muž měl vozidlo poté opravdu prodat, ale za částku o více jak čtyřicet tisíc nižší, než bylo domluveno. Finanční prostředky poté navíc neměl předat muži, který mu automobil svěřil k prodeji, ale měl je použít pro svoji potřebu. Majiteli vozidla měl tak způsobit škodu přibližně 100 tisíc korun,“ informoval.

Na konci prosince minulého roku měl dvaadvacetiletý muž řídit osobní automobil značky Audi. Na pozemní komunikaci I/6 byl u obce Pomezí zastaven a kontrolován policejní hlídkou, která při silniční kontrole zjistila, že muž má Okresním soudem v Chebu vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2021.