Neplovoucí modely historických lodí budou k vidění v Karlových Varech

U příležitosti otevřeného mistrovství České republiky lodních modelů kategorie „C“, pořádaného Svazem modelářů České republiky o tomto víkendu v Karlových Varech, bude na pobočce Lidické Krajské knihovny Karlovy Vary pořádána výstava lodních modelů.

Foto: Loď De Zeven Provinzienloď 1665
Použité materiály:Obšívka trupu: javorové lišty, paluba: lipové lišty, Stěžně a ráhna: hrušková kulatina
kanóny: epoxid
Na mistrovství Evropy v Holandsku roku 1992 získal model zlatou medaili, na mistrovství světa 1997 ve Švýcarsku a 1998 v Polsku také zlaté Medaile.

„Oba víkendové dny si budou moci zájemci prohlédnout historické plachetnice, miniaturní modely, obchodní lodě, válečné lodě, jachty, ale třeba také modely lodí v lahvích,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler.

Pro veřejnost bude výstava otevřena v sobotu od 10.00 do 17.00 hodin a v neděli od 9.00 do 12.00 hodin v pobočce Krajské knihovny Karlovy Vary v Drahovicích na Lidické ulici č. 40. Přítomní nejlepší čeští lodní modeláři podají na požádání odborný výklad a zodpoví návštěvníkům případné otázky.

Zváni jsou malí i velcí milovníci lodí, jejich historie a námořních dobrodružství. Budou totiž moci vidět na vlastní oči všechny koráby, o nichž dosud jenom četli v knížkách.

Foto: Organizátoři akce