Kriminalisté zadrželi dealery drog. Hrozí jim až deset let ve vězení

Od minulých dnů je v našem regionu o tři výrobce a dealery drog méně. Chebští detektivové v součinnosti se Zásahovou jednotkou z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje muže bezprostředně po varu zadrželi. Nyní jim hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Trojice mužů ve věku 46 až 47 let totiž měla minimálně od poloviny roku 2018 do dubna letošního roku vyrábět drogu pervitin. „Drogu měli vyrábět pro vlastní potřebu a za účelem další distribuce. Šestačtyřicetiletý muž ze Sokolovska měl drogu pervitin prodávat několika lidem nebo bezplatně poskytovat za uskladnění komponentů sloužících k výrobě pervitinu,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Bezprostředně po zadržení pachatelů a provedených domovních prohlídkách policisté zajistili kompletní varnu s komponenty a chemikáliemi sloužící k výrobě drog. Zajištěny byly také desítky gramů krystalické látky pervitin.

„Chebští kriminalisté následně zahájili trestní stíhání všech tří mužů, které obvinili ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Byl podán podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí dvou šestačtyřicetiletých obviněných do vazby. U obviněného muže ze Sokolovska státní zástupce podnět akceptoval a soudce ho poslal do vazební věznice. Obviněný muž z Tachovska byl na základě rozhodnutí soudce propuštěn ze zadržení,“ informoval mluvčí.

Oběma stejně starým obviněným mužům hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na deset let, jelikož byli za stejný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzeni. Sedmačtyřicetiletému muži z Mariánských Lázní hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na pět.