Muž málem ubil svou matku. Díky všímavým sousedům přežila 

Pokus o vraždu právě řeší kriminalisté v Mariánských Lázních. Podle policistů měl jednapadesátiletý syn napadnout svou třiasedmdesátiletou matku. Život jí nejspíš zachránili všímaví sousedé, kteří zavolali policii poté, co z bytu slyšeli hluk. Násilník byl policisty na místě zadržen, žena musela být transportována do plzeňské nemocnice. 

„Ve čtvrtek dne 11. dubna došlo ve večerních hodinách v Mariánských Lázních k násilnému trestnému činu,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Toho se měl dopustit 51letý muž na své 73leté matce v jejím bytě. Ženu měl brutálním způsobem napadnout, bil jí pěstmi do hlavy, mlátil hlavou o zem a použil i kopy nohou. Policejní hlídku přivolali sousedé, kteří z bytu slyšeli hluk. Jen v důsledku zasahující policejní hlídky nedošlo k dokonání trestného činu,“ informovala.

Zbídačenou ženu našli policisté ležet v bezvědomí a poskytli jí první pomoc. „Na místo ihned přivolali záchrannou službu. V kritickém stavu byla napadená žena letecky transportována k ošetření do plzeňské nemocnice. Násilník byl policisty na místě zadržen. Krajští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu Vražda ve stádiu pokusu,“ doplnila mluvčí.

Celý případ kriminalisté v současné době prověřují.