Muž se ženou vydírali cizince. Zaplatil jim téměř 600 tisíc

Vydíráním si přišli na bezmála 600 tisíc korun. Řeč je o ženě a muži z Chebu, kteří připravili devětašedesátiletému cizinci horké chvilky. Vyhrožovali zveřejněním choulostivých fotografií a udáním na policii ze smyšleného znásilnění. Muž ze strachu o svoji pověst povedenému párečku finance předal. Dvojice tak v případě odsouzení může pobýt za mřížemi až osm let.

Chebští kriminalisté již zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže a osmatřicetileté ženy z Chebu, které obvinili ze spáchání zločinu vydírání.

Vše začalo tak, že se osmatřicetiletá žena měla v roce 2017 seznámit v Chebu s devětašedesátiletým cizincem. „Následně se spolu měli pravidelně setkávat a udržovat bližší vztah,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Zároveň měl cizinec ženě několikrát poskytnout finanční prostředky na zaplacení různých pohledávek. Na konci roku 2017 měl cizince kontaktovat dvaačtyřicetiletý muž, o kterém žena cizinci tvrdila, že to je její bratr. Ve skutečnosti to ale byl její přítel. Muž měl po cizinci požadovat několik set tisíc korun, jinak na policii oznámí, že jeho přítelkyni znásilnil. Navíc mu měl uvést, že jako důkaz poskytne pořízené fotografie a video,“ informoval. Cizinec měl následně požadované finanční prostředky muži předat.

O několik dní později měl být ale cizinec znovu kontaktován s tím, aby předal další finanční prostředky. Devětašedesátiletý muž ze strachu o svou pověst měl poté peníze přivézt do Chebu a předat je osmatřicetileté ženě.

„Tím ale vše neskončilo. Cizinec měl být znovu kontaktován a měl poskytnout další finanční prostředky, které tentokrát na čerpací stanici poblíž Chebu předal dvaačtyřicetiletému muži. Ten měl po cizinci chtít následně další peníze, ale ten na to měl přestat reagovat a vše oznámil na policii,“ upřesnil mluvčí.