Chebská zpěvačka Magda Malá míří do Chebu

Zpěvačka Magda Malá, která se narodila v Chebu, chystá spolu s Bohušem Matušem velkolepý koncert v Chebu. Vystoupí tu v místním Kulturním centru Svoboda, a to už v pondělí 8. dubna od 19 hodin. Lístky na koncert jsou stále v prodeji. Jako host tu vystoupí i další chebský rodák Hynek Tomm. Jak na Cheb zpěvačka vzpomíná? Nejen to prozradila v rozhovoru. 

Foto: Archiv zpěvačky

Kdy jste naposledy své rodné město navštívila?

Zpívala jsem tady na vánočních trzích a musím říct, že chebské náměstí bylo nádherně ozdobené. Zpívala jsem po celé republice, ale Cheb byl nejkrásnější!

Na co nejvíce vzpomínáte?

V Chebu jsem zažila krásné dětství a moc ráda na něj vzpomínám. Mám tu spolužačky, se kterými jsem pořád v kontaktu. V rámci svého času se do Chebu ráda vracím.

Je ve vašem rodném městě místo, kde jste nikdy nebyla? 

Určitě nějaké existuje, ale nevím o něm.

Když do Chebu přijedete, kam většinou zamíříte?

Musím říct, že v kavárně Špalíček mají nejlepší horkou čokoládu, kterou jsem kdy měla. Takže moje první kroky vedou většinou tam.

Čím podle vás nemůže Praha, kde nyní žijete, Chebu konkurovat?

Nenarodila se tam Magda Malá (smích).

Vaše pěvecká kariéra je dlouhá. Co připravujete v současnosti?

Od roku 1992 jsem zpívala v muzikálech, což je poměrně dlouhá doba. Nyní jsem se rozhodla, že ve svém životě potřebuji změnu. Vymyslela jsem projekty, které mě naplňují, a jsem šťastná. Vydala jsem CD pro děti Chichichi chachacha, na kterém jsem spolupracovala s Karlem Vágnerem a Jiřím Žáčkem. Zpívám pro děti i seniory, mám své koncerty a koncertuji i s Bohušem Matušem a kapelou Charlie Band.

Bohuš Matuš bude s vámi zpívat i v Chebu, na co se mohou lidé těšit?

Diváci se mohou těšit především na krásné písničky. Na koncertě v Chebu máme navíc úžasného hosta, romantického tenora Hynka Tomma, který mě, když jsem ještě žila v Chebu, učil zpívat. Na každém koncertě máme i projekci, kde mohou diváci vidět fotky i klipy z muzikálů, ve kterých jsme účinkovali. Mají se na co těšit.

Kde budete mimo Cheb ještě letos vystupovat?

Co se týče Karlovarského kraje, zmínila bych koncert s Bohušem Matušem a Charlie Bandem v Klášterci nad Ohří a sólové vystoupení v Sokolově, které mě čeká na konci dubna.

Ztvárnila jste i mnoho postav v muzikálu. Která z rolí vám byla napsána takzvaně na triko?

Musím říct, že jsem měla štěstí na všechny role ve všech muzikálech, ve kterých jsem hrála. Snad nejvíc mě zasáhla má první role – Eponina v Bídnících, která mě provázela 20 let, a Lorraine z Draculy, kterou jsem hrála 5 let.

Ve vašem repertoáru jsou i duety, s kým jste si zazpívala?

Duetů jsem nazpívala hodně. U mikrofonu jsem stála například s Bohouškem Matušem, Helenou Vondráčkovou, Kateřinou Brožovou, Michalem Davidem, Danielem Hůlkou, Romanem Vojtkem, Petrem Dopitou, Vlastíkem Harapesem a dalšími.

VID