V Kopaninách u Aše připravují Mistrovství České republiky hoopers 

V loňském jsme naplno v Psí škole Kopaniny rozjeli nový psí sport hoopers, který je pro pejsky všech ras i věku. Je to aktivita nejen pro pejska, ale i pro páníčka, ať už chodícího v dětských bačkůrkách nebo v důchodkách. Pejsek nemusí běhat, skákat či aportovat předměty. Nebo naopak, může běhat naplno po parkuru bez skoků a zonových překážek a páníček si ho může ovládat z místa nebo může běhat s ním. Nároky na zdravotní stav a kondici psů ani páníčků nejsou tak vysoké jako u agility, jedná se tedy o sport dostupnější širšímu spektru týmů.  

Foto: Archiv organizátorů

V Kopaninách jsme jedni z pěti nejlepších skupin ČR a jsme zakladateli Klubu Hoopers. Naše trénerka je certifikovaná lektorka tohoto sportu a jezdí posuzovat závody po celé republice. V roce 2019 jsme se stali pořadateli Mistrovství České republiky hoopers, které proběhne 28. dubna v našem areálu v Kopaninách. Bude to zcela mimořádná akce, tak velkého formátu proběhne vůbec poprvé, a podle ohlasů čekáme účast týmů z celé republiky. Přihlásily se nám i týmy ze Slovenska. Celé mistrovství bude probíhat v našem areálu a přihlásit se může opravdu každý. Budou otevřeny kategorie H0 – H2 v rozdělení velikostí do 40 cm a nad 40 cm. V každé kategorii a velikostní třídě bude vyhlášen MISTR REPUBLIKY. Kromě závodních parkurů budou v rámci mistrovství probíhat i přídavné hry gambler a hoopersrovinka. Zde se najde opravdu každý, kdo se chce se svým psem vyřádit i mimo mistrovský parkur. Jednou z těchto her (hoopersrovinkou) mistrovství zahájíme, aby se vaši pejsci zahřáli a nasáli závodní atmosféru. Závodní parkúry pro ně potom budou už absolutní hračkou. Počet přihlášených týmů se pomalu plní, pokud si tedy chcete se svým psem tuto aktivitu zkusit a přitom ještě získat ocenění či dokonce titul MISTR REPUBLIKY, tak není nač čekat a váhat. Na diváky čeká výborná kantýna, vybavený a oplocený dětský koutek, a hlavně nevšední zážitek v podobě zhlédnutí skvělého sportovního klání, kdy pejsci se svými páníčky podávají obdivuhodné výkony! 

Vstupné  zdarma

A pokud si chcete hoopers ještě pořádně procvičit nebo jen zkusit, tak neváhejte a přihlaste se na intenzivky a tréninky, které v Kopaninách probíhají. Moc rádi vás u nás přivítáme, ať jste majitel čivavy,borderky,huskyho nebo kterékoli jiné rasy.  K nám do Psí školy v Kopaninách rád jezdí každý pes !!! Veškeré informace i kontakty najdete na anšich webových stránkách – www.psiskolakopaniny.snadno.eu

Barbora Múdra