Devatenáctiletý mladík znásilnil a zmlátil svoji přítelkyni. Už sedí ve vazbě

Až na deset let může jít do vězení devatenáctiletý muž. Několik měsíců měl svoji dvacetiletou přítelkyni obtěžovat, mlátit a dokonce znásilnit. Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a cizince obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění a přečinů vydírání, porušování domovní svobody, nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Následně kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

Vše mělo začít v polovině července minulého roku před jedním z barů v Aši. „Devatenáctiletý cizinec měl bezdůvodně chytit svoji přítelkyni pod krkem, přitlačit ji ke zdi a vulgárně ji nadávat. Ženy se měl zastat procházející muž, ale i toho fyzicky napadl několika ranami pěstí,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

O několik týdnů později měl být pár společně v zaparkovaném osobním automobilu. „Ve vozidle mělo dojít k pohlavnímu styku, a to i přesto, že se žena bránila a muži měla dát jasně najevo, že si to nepřeje a ať svého jednání okamžitě zanechá. Nakonec se jí mělo podařit z vozidla vystoupit. Cizinec k ní ale přistoupil a několikrát ji měl udeřit do obličeje a vulgárně ji nadávat,“ sdělil mluvčí.

Další spor měla mít dvojice opět před barem v Aši. „Nejdříve měl muž ženu bez varování udeřit do oblasti hlavy. Na to měla zareagovat tak, že mu z vozidla vyndala jeho osobní věci s tím, že má odejít. Cizinec ji ale měl chytit pod krkem, natlačit na kapotu automobilu a znovu ji fyzicky napadat. Poté, co žena upadla na zem, tak si na ní měl kleknout a klečet na ní do doby, než omdlela.  O několik týdnů později se měla dvojice potkat před barem znovu. Cizinec měl ženu okamžitě znovu fyzicky napadat a ta se před ním schovala do osobního automobilu. Muž měl ale rozbít skleněnou výplň dveří, otevřít je, ženu z vozidla za vlasy vytáhnout a znovu ji několikrát udeřit do oblasti hlavy. Následně měli spolu odjet k nedalekému opuštěnému objektu, kde si spor měli vyříkat. Tam měl muž uvést, že si tentokrát vybije zlost na vozidle. Měl vzít kámen a tím osobní automobil poničit. Když ho žena okřikla, aby svého jednání zanechal, tak ji měl loktem udeřit do nosu a způsobit jí zranění, které si později vyžádalo lékařské ošetření,“ upřesnil Jakub Kopřiva.

Vše mělo pokračovat na začátku prosince minulého roku, kdy tehdy už svou bývalou dvacetiletou přítelkyni přemluvil k osobní schůzce, kde jí nakonec vyhrožoval fyzickou likvidací. O několik dní později měl muž v ranních hodinách vstoupit na pozemek rodinného domu, kde žena bydlela. Tam měl vylézt na střechu a klepat na střešní okno v jejím pokoji. Muž měl ženě vyhrožovat zabitím, pokud se k němu nevrátí.