Rekonstrukce v ašských ulicích Petra Bezruče a Tylově přinese uzavírky a objížďku

Chystané opravy komunikací v ulicích Petra Bezruče a Tylova a stavba parkoviště u domu s pečovatelskou službou zkomplikují v této části města Aše dopravu. Motoristé se musí připravit na uzavírky a objížďku.

Z rozhodnutí Odboru dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu v Aši je patrná objízdná trasa, která v obou směrech povede ulicemi Dukelská, Dlouhá, Dobrovského, Nemocniční a Janáčkova.

Uzavírky v ulicích Petra Bezruče a Tylova jsou dle tohoto rozhodnutí naplánovány do tří etap.

V první etapě, v termínu od 14. 3. do 15. 6. 2019 (cca 200 metrů) budou práce probíhat od křižovatky s ulicí Tylova po křižovatku s ulicí Janáčkova.

Ve druhé etapě, v termínu od 15. 5. do 31. 7. 2019 (cca 128 metrů) budou práce probíhat v ulici Tylově, v úseku od křižovatky s ulicí Dlouhá až po vjezd na parkoviště.

Ve třetí etapě, v termínu od 1. 7. do 30. 9. 2019 (cca 26 a 113 metrů) budou práce probíhat ve druhé části ulice Tylova, včetně parkoviště a první části ulice Petra Bezruče, tj. od křižovatky s ulicí Dukelskou po křižovatku s ulicí Tylova.

Stavba parkoviště pro dům s pečovatelskou službou bude probíhat v termínu od 1. 4. do 31. 7. 2019. Jednotlivé etapy jsou vyobrazeny v přiložených situačních pláncích.

V rámci stavby se bude provádět také přeložka části teplovodu pro panelový dům č. 41 a 43. Dodávka tepla a teplé vody se musí vyřešit tak, aby to obyvatele výrazně nezasáhlo.

Bližší informace o vlastní stavbě jsou uvedeny v článku „První letošní investice se týká dvou komunikací a parkoviště u domu s pečovatelskou službou“, který byl do aktualit na webu města umístěn 6. 2. 2019.

Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši