Mariánské Lázně ožily soutěžní výstavou plastikových modelářů

Auta, tanky, letadla, lodě, figurky,sci-fi i dioramata byly k vidění v sále Hotelové školy. Zájemci o tento koníček mohli v sobotu 2. března obdivovat přibližně 250 modelů na XII. ročníku Poháru Mariánských Lázní.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5134806

Soutěž každoročně přiláká nejen místní, ale cestu na tradiční akci si nacházejí modeláři z celé České republiky. „Na letošní výstavě mohli přítomní zhlédnout modely letadel, tanků, lodí, automobilů a dioramat “ sdělil místopředseda KPM Mariánské Lázně Martin Němec. Prodejci, specializující se na modelářský sortiment, nabízeli různé potřeby pro modeláře. V jejich nabídce během sobotní akce nechyběly stavebnice modelů k sestavení v různých stupních obtížnosti, modelářská lepidla, barvy a doplňky, které jsou důležité ke stavbě soutěžního modelu.

Na otázku, co by měl udělat ten, který by se chtěl modelařině věnovat, odpověděl předseda klubu Michael Kaplan: „Hlavně se obrnit trpělivostí a nesmí chybět přesnost a trpělivost. Pokud se jedná o zájemce mladšího 15 let, může se přihlásit do kroužku modelářů v Mariánských Lázních. Pokud by se chtěl přihlásit starší zájemce, může nás kontaktovat na našich internetových, nebo FB stránkách, případně přijít na nějakou výstavu, kde mu rádi poradíme,“ dodal.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/5134806

Každoročně pořádá náš klub také Modelářský den. Jde v podstatě o workshop, ukázku modelářských technik pro širokou veřejnost, kde si zájemci všech věkových kategorií mohou přijít vyzkoušet sestavení plastikového modelu pod odborným dohledem zkušených modelářů,“ informoval Martin Němec.