Způsobil nehodu a ujel. Řídil pod vlivem alkoholu a bez papírů

Cestou do Aše předjížděl, ale manévr mu nevyšel, naboural, ale u nehody vůbec nezastavil. Ujížděl však jen několik minut. Jaké bylo překvapení policistů, když se ukázalo, že pětadvacetiletému řidiči v krvi kolovaly více než dvě promile. To ale nebylo vše, muž totiž navíc nevlastní řidičský průkaz. Svým jednáním měl při dopravní nehodě způsobit škodu přibližně 90 tisíc korun.

„Pětadvacetiletý muž z Chebu měl na konci ledna letošního roku řídit osobní automobil,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Při jízdě ve směru z Chebu do Aše měl na silnici číslo I/21 předjíždět v levém připojovacím pruhu nákladní automobil. Tento manévr ale nezvládl, a protože se již nedokázal zařadit do svého pruhu, mělo dojít ke střetu pravé části osobního automobilu s levou částí nákladního vozidla. Na to ale neměl pětadvacetiletý řidič reagovat a měl pokračovat dál v jízdě. O několik minut později byl vypátrán a zastaven policejní hlídkou z obvodního oddělení Aš. Při silniční kontrole byl řidič vyzván, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Té se podrobil a dvě dechové zkoušky ukázaly hodnoty 2,16 a 2,01 promile. Lustrací v evidencích navíc policisté zjistili, že pětadvacetiletý muž není držitelem řidičského oprávnění,“ doplnil.

Po provedených úkonech mu policisté z chebského dopravního inspektorátu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.