Soutěž na MFF Karlovy Vary, tentokrát s tématem – Jsme to, co jíme

Na karlovarském festivalu proběhne již počtvrté vyhlášení české části soutěže Nespresso Talents, kterou celosvětově pořádá společnost Nespresso. Pro letošní ročník bylo zvoleno téma: Jsme to, co jíme. Porota domácího kola soutěže vybere tři nejlepší snímky, které vyhlásí na 54. ročníku MFF KV.

Foto: Ilustrační

Jedinečná filmová soutěž již několik let nabízí šanci talentovaným filmařům i amatérům z celého světa. I ve svém čtvrtém ročníku soutěž Nespresso Talents posouvá hranice tradičních způsobů natáčení filmů tím, že požaduje, aby všechny příspěvky byly natočeny ve vertikálním formátu (9:16), a dává tak účastníkům šanci vyzkoušet si svou kreativitu při pohledu z úplně nové perspektivy.

Soutěž probíhá od 7. února do 25. března 2019 a filmy je možné zasílat na Nespresso.com/talents. Mezinárodní porota zvolí tři nejlepší filmy z 50 nominovaných, které budou volně ke zhlédnutí na adrese Nespresso.com/talents. Každý výherce získá nejenom finance na rozjezd své filmové kariéry, ale také exkluzivní pozvánku na světoznámý filmový festival v Cannes 2019, kde budou vybrané snímky formálně vyhlášeny 17. května 2019. Tři autoři vybraných filmů projdou v Cannes také mentoringem v rámci Semaine de la Critique.

 Do lokální části soutěže budou automaticky zapojeni všichni čeští autoři či rezidenti ČR, kteří na webové stránky Nespresso.com/talents v termínu nahrají svůj snímek. Porota z nich vybere 3 vítězné filmy, jejichž vyhlášení se uskuteční na 54. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary 2019. Autor vítězného snímku vyhraje 3.000 eur, tvůrci videí na 2. a 3. místě pak obdrží výhru ve výši 1.000 eur.

Letos se pořadatelé soutěže Nespresso Talents rozhodli filmaře vyzvat, aby ukázali, co pro ně znamená jídlo. Jídlo je zájem, který spojuje lidi na celém světě a který nese mnoho různých významů v závislosti na místě, kultuře i historii. Jídlo je mnohem víc než jenom to, co máme na talíři: je to směs vůní, barev, chutí a kultur. Může v nás vyvolat vzpomínku na konkrétní místo nebo výjimečný den. Může být připraveno podle ručně psaného receptu, který se v rodině dědí z generace na generaci. Odráží se v něm trh, kde byly suroviny nakoupeny, farma, kde byly vypěstovány, nadšení pěstitele i inspirace kuchaře.