Jeden ukradl notebook a peníze, druhý akumulátory

Dva případy krádeže řešili v minulých dnech policisté v Mariánských Lázních a Chebu. V prvním případě se okradený měl řídit poupraveným příslovím – host do domu, hůl do ruky, nepřišel by o peníze a notebook. V druhém případě nenechal lapku v klidu odstavený náklaďák. Takřka v pravé poledne z něj sebral dva akumulátory.

Policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže jednašedesátiletému muži. „Ten měl být v polovině tohoto měsíce na návštěvě u svého sedmašedesátiletého známého,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Během své návštěvy měl využít chvíle, kdy majitel bytu usnul a přitom mu měl odcizit finanční hotovost a notebook. Svým jednáním měl muži způsobit škodu téměř 10 tisíc korun,“ informoval. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Krádeže se měl dopustit také čtyřiadvacetiletý muž z Chebu. „Ten měl v Chebu dne 25. února těsně po poledni z odstaveného nákladního automobilu značky Mercedes odcizit dva akumulátory. Majiteli měl tak způsobit škodu přibližně 3 tisíce korun. Čtyřiadvacetiletý muž se svého jednání dopustil i přesto, že byl za podobný trestný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzen,“ doplnil mluvčí. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.