Nová aplikace Turista v mobilu zpříjemní návštěvu Sokolova

Sokolov se může pyšnit dvěma novými mobilními aplikacemi. Turista v mobilu, jak se novinka jmenuje, zpříjemní turistům i místním obyvatelům návštěvu města a zajímavých míst v oblasti. 

První verze aplikace Turista v mobilu pomáhá při plánování výletů a návštěv zajímavých míst Sokolova i celé České republiky. A to nejen po svých, ale i na kole nebo kolečkových bruslích. S touto aplikací má každý zájemce jistý cíl cesty a (červeně) značenou nejlepší trasu, na které mu nic zajímavého neunikne. Poskytuje informace o městech a jejich nejlepších bodech zájmu včetně fotografií, kontaktů, kulturních akcí a odkazů na webové stránky či důležitá telefonní čísla. V aplikaci každým dnem přibývají nová místa, trasy a body zájmů. Pro funkčnost aplikace je důležité mít prozatím rychlejší připojení k internetu.

Město je také v balíku aplikací SmartCity umožňujících načítat informace o Sokolově pro jeho občany jako novinky, kulturní události, informace o vedení města, i pro návštěvníky – interaktivní info mapy, důležité památky, fotografie, tipy na ubytování a stravování. Sokolov – Smart City lze stáhnout zde.