Vzal si auto na leasing. Vůz nesplatil, ale prodal 

Škodu ve výši 420 tisíc korun způsobil leasingové společnosti jednačtyřicetiletý muž ze Sokolovska. Místo zaplacení částky za auto vůz prodal a peníze si nechal pro sebe. Za to si v případě odsouzení může muž posedět za mřížemi až pět let.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu zpronevěra.

„Obviněný muž měl v prosinci roku 2016 uzavřít v karlovarském autosalonu smlouvu o poskytnutí účelového úvěru na financování osobního automobilu v částce kolem 600 tisíc korun,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Na základě toho se zavázal k úhradě měsíčních splátek a také k tomu, že do 10 dnů od převzetí vozidla od dodavatele zajistí v registru silničních vozidel pro Českou republiku zápis jejich leasingové společnosti do technického průkazu jako vlastníka a tento průkaz poté společnosti předá. Vozidlo převzal, zápis na registru vozidel provedl, avšak jako vlastníka uvedl sebe a ne leasingovou společnost a technický průkaz si ponechal. Společnosti zaplatil jen několik měsíčních splátek v celkové částce kolem 200 tisíc. I když byl leasingovou společností poučen, že vozidlo je do úplné úhrady jejich majetkem a nemůže s ním nakládat jako s vlastním a nesmí ho ani prodat, tak i přesto vozidlo v červenci roku 2018 prodal za necelých 400 tisíc korun,“ upřesnila. Leasingové společnosti dlužil na splátkách kolem 420 tisíc korun.

Peníze za prodej vozidla si ponechal pro vlastní potřebu. V případě prokázání viny mu tak hrozí až pětiletý trest odnětí svobody za způsobenou větší škodu nebo peněžitý trest.