S více než dvěma promile a zákazem jízdy poškodil cizí auto

Až na tři roky může jít do vězení třiačtyřicetiletý muž z Františkových Lázní. Sedl za volant s více než dvěma promile, naboural cizí auto a podle policistů měl muž zákaz řízení.

„Třiačtyřicetiletý muž z Františkových Lázní měl ve druhé polovině prosince minulého roku řídit v ulicích Chebu osobní automobil“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „V ulici Kasární náměstí měl při couvání poškodit zaparkované vozidlo. Po příjezdu chebské policejní hlídky se muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Následné dvě dechové zkoušky ukázaly hodnoty 2,15 a 2,17 promile. Poté byl muž vyzván k podrobení se lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, kdy se vyšetření podrobil, ale odběr biologického materiálu odmítl,“ doplnil.

Policisté při úkonech navíc lustrací v evidencích zjistili, že muž má ještě několik měsíců vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.

Po provedených úkonech policisté z chebského dopravního inspektorátu třiačtyřicetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.