Místo častých nehod bude bezpečnější. Město nechá vybudovat kruhový objezd

V chebské Písečné ulici v křížení s ulicí Osvobození dojde k výstavbě kruhového objezdu. Silnice je místem častých dopravních nehod. Se stavbou se započne v rámci celkové rekonstrukce na přelomu měsíců února a března.

Foto: Ilustrační

„Na základě výsledku výběrového řízení na dodavatele stavby bude rekonstrukce Písečné ulice stát necelých 19 milionů korun,“ informovala mluvčí chebské radnice Simona Liptáková. „To je téměř o 4 miliony korun méně, než kolik činil odhad nákladů v projektové dokumentaci,“ upřesnila.

Vedle celkové rekonstrukce komunikace a chodníků se počítá také s vybudováním nového veřejného osvětlení, stanoviště podzemních kontejnerů na směsný i tříděný odpad a již zmíněného kruhového objezdu. Veškeré práce mají být hotovy nejpozději v závěru listopadu.

„Do budoucna se v této lokalitě plánuje také výstavba kruhového objezdu na místě nepřehledné křižovatky u modrého věžáku. Kvůli zajištění dopravní dostupnosti sídliště Hradčany ji však nelze realizovat společně s rekonstrukcí Písečné ulice,“ doplnila mluvčí. 

Zhotovitel stavby je společnost Algon, a.s.