Chebští hokejisté ovládli základní část

Chebští odehráli poslední zápas v základní části. Utkání se uskutečnilo v Rokycanech. Cheb si připsal další výhru 2:4

Zápas to byl rychlý a dynamický. Chebští nastupovali v okleštěné sestavě, kvůli nemoci a zranění některých hráčů. Ale ani to jim nezabránilo, aby zápas nakonec ovládli. Na začátku první třetiny se domácí dostali hned k několika střeleckým šancím, ty však spolehlivě pokryl gólman Pokuta. Hosté se však dostali do tempa a utkání bylo velice vyrovnané. V druhé třetině, minutu před koncem, zaúřadoval krásnou střelou Strýček a do kabin se odcházelo za stavu 0:1. Poslední dvacetiminutovka byla pastvou pro oči. Mohli jsme sledovat opravdu parádní hokej. Během třetiny se podařilo otřást domácí bránou kapitánu Račanskému. Rokycany ještě dokázali srovnat, ale pak přišel vítězný gól Suse a o pojišťovací gól do prázdné brány se postaral Šafařík. Velké poděkování patří i gólmanu Marku Pokutovi, který předvedl skvělý výkon a spoustu rychlých zákroků.

HK Rokycany             2:4             HC STADION CHEB

                           (0:0,0:1,2:3)

Branky:

40. Strýček (P. Račanský, M. Šafařík),

45  Račanský ,

49. Sus (P. Račanský),

60. Šafařík

Sestava HC STADION CHEB

Brankáři:   Pokuta

Obránci:    Truhlář, Beer, Vápeník, Kala sen., Kala jun., Strýček

Útočníci:    Novotný, Račanský, Musil, Krutina, Šafařík, Šála, Hlavatý, Sus, Maydl

Opět se nám podařilo získat vyjádření trenéra HC STADION CHEB:

Do utkání, které rozhodlo o tom, kdo vyhraje základní část, jsme nastoupili v zredukované sestavě vinou zranění a nemoci některých hráčů. Začátek patřil domácím, vytvořili si několik velmi slibných střeleckých příležitostí, ale ty spolehlivě pochytal gólman Pokuta. Od páté minuty utkání jsme s domácími srovnali krok a diváci mohli vidět parádní hokej nahoru-dolů. Ujali jsme se vedení vteřinu před koncem druhé třetiny, kdy se „bombou“ prosadil Honza Strýček. Třetí perioda byla podle mého názoru oslavou hokeje v této soutěži. Nám se podařilo odskočit s Péťou Račanským do dvoubrankového vedení. Domácí srovnali v přesilové hře 5 na 3 a následně 5 na čtvrtý vítězný gól se podařilo vstřelit Míšovi Susovi po parádní individuální akci a vítězství potvrdil Marek Šafařík do prázdné branky při power play domácích. Výhry si nesmírně ceníme i vzhledem k faktu, že jsme prakticky polovinu utkání odehráli v oslabení (14 vyloučení). Celý tým si zaslouží pochvalu za poctivý výkon podpořený fantastickými zákroky „Pokuťáka“.

Teď nás čeká delší zápasová pauza, protože budeme čekat na soupeře ve druhém kole play off. Všichni si moc dobře uvědomujeme, že play off je úplně jiná soutěž, budeme se poctivě připravovat v tréninku a uděláme vše proto, abychom hráli hokej co nejdéle. Tím bych chtěl pozvat diváky na stadion, aby nám v naší snaze zviditelnit chebský hokej pomohli svým povzbuzováním.

Teď už čeká HC STADION CHEB play-off, tak přijďte podpořit svůj tým!

ADELLE