Dá se prožít adrenalinové dobrodružství bez nebezpečí? Ano, nabízí ho virtuální realita

Stačí helma, ovladač a čidlo na snímání pohybu a rázem můžete prožít nevšední dobrodružství. Zážitek ve virtuální realitě si už mohou dopřát i zájemci v Chebu. Od 1. února ve městě funguje herna, kde si příchozí mohou vybrat z několika témat. Velký zájem je například o horor, střílečky, ale také logické hry, během kterých se musí hráči za určitou dobu dostat ven. Návštěvníci si mohou  zvolit kupříkladu adrenalinové zážitky, jako je jízda na horské dráze nebo mohou vyšplhat na vysoký jeřáb. Připravena je také prohlídka mořského světa. Zábavu si mohou užít jednotlivci, ale i celé rodiny.

Více o virtuální realitě prozradil Živému Chebsku Miroslav Židlický

Co je to vlastně virtuální realita?

Virtuální realita je hra, ke které jsou zapotřebí tři části. Helma (brýle) HTC, pohybové ovladače a majáky snímání pohybu. Helma je přizpůsobena tak, že pod ní můžete mít dioptrické brýle, takže návštěvník s vadou zraku nemusí mít strach, že přijde o zážitek. Lze měnit i vzdálenost čoček od očí tak, aby si každý uživatel mohl nastavit ostrost obrazu podle svého zraku. Helma má na svém těle i kameru, ze které lze získávat obraz přímo do počítače. Pohybové ovladače nemají kabely a na jedno nabití vydrží až šest hodin hraní. Manipulace s VR je velice jednoduchá, a tak ji zvládne úplně každý.

Co bylo impulzem k založení virtuální reality v Chebu?

Už dlouho jsem nad tím uvažoval, jelikož se hrám věnuju, tak mě napadlo se o to podělit i s ostatními. Jen tak jsem se byl podívat na pronajímané prostory a hned si řekl, že by to byl dobrý nápad. Ani vteřinu jsem neváhal. Hned po oznámení, že by tady mohla virtuální realita být, se o to začalo spoustu lidí zajímat a to mě nakoplo ještě víc. Začal jsem pracovat na webu https://www.vrdestro.cz/ a založil si také stránku na facebooku Virtuální realita Destro – Cheb.

V celém prostoru herny byla provedena rekonstrukce a všem nedočkavým jsem oznámil, že od 1. února bude otevřeno.

Jak probíhá návštěva, co vše na zájemce čeká?

Návštěvníci, kteří si udělali rezervaci osobně, telefonicky, na našem webu nebo na facebooku, přijdou v domluvenou hodinu a začne seznámení s virtuálním světem. Vysvětlíme, jak se virtuální headset HTC Vive používá a ovládá. Potom už stačí jen nasadit helmu a oddat se virtuální realitě. Vše, co vidí návštěvník uvnitř VR, ostatní vidí na obrazovce v každé místnosti.

Na zájemce čeká, zda si vybere jednu, nebo obě místnosti. Pokud si zarezervuje obě, může si s přáteli či rodinou zahrát společně v jedné hře, a tak si krýt záda nebo si pomoct při řešení logických úkolů.

Z jakých témat mohou vybírat?

Témat máme hned několik. Nejhranější a nejžádanější jsou střílečky a hororové hry, z těchto dvou témat má návštěvník na výběr další spoustu her. Hned ve třetí řadě jsou logické hry, kdy je návštěvník zavřený ve virtuální místnosti a musí se do hodiny dostat ven. Poté následují adrenalinové hry, kde jako parkourista musí vyšplhat na jeřáb nebo se může svést na horské draze. Pak je tu ještě hudební hra Beat Saber, kde jsou virtuální světelné meče a s nimi návštěvníci sekají do rytmu hudby. A aby to nebylo tak lehké, šipky udávají směr seknutí.

Samozřejmě můžeme nabídnout prohlídku v podmořském světě, také možnost návštěvy zábavního parku i vyzkoušení známých i neznámých pouťových atrakcí.

Pro koho je aktivita vhodná?

Aktivita je vhodná úplně pro každého v každém věku, jen mladší 15ti let musí mít doprovod dospělé osoby.

Pro koho není vhodná?

Nedoporučuje se, pokud návštěvník trpí epileptickými záchvaty a podobnými nemocemi, pokud ano je vhodné zvážit své rozhodnutí a nejlépe vše zkonzultovat se svým lékařem.

Kde vás zájemci o hru najdou?

VR Destro sídlí v Chebu, Svobody 559/37, u pěší zóny naproti Albertu

Kolik zaplatí návštěvníci za návštěvu?

Na jednu hodinu návštěvníci zaplatí 390,- a na dvě 690,-. Platí se za místnost, ve které můžou být až čtyři hráči. Po domluvě to samozřejmě může být i celý den. Už od začátku plánujeme různé akce, jako například k rezervaci jedna hodina hraní zdarma.

Otevírací doba
Po – Pá: 14:00 – 22:00 – So – Ne: 10:00 – 22:00