Peníze z prodeje si měl nechávat pro sebe

Až na pět let by mohl jít do vězení devětačtyřicetiletý muž z Mariánských Lázní, který měl podnikatelce pomáhat s prodejem kuchyňského vybavení. Potíž nebyla v tom, že by se mu obchod nedařil, ale v penězích, které si měl nechávat pro sebe.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětačtyřicetiletého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze zpronevěry.

„Devětačtyřicetiletého muže měla na konci roku 2016 kontaktovat čtyřiašedesátiletá žena z Mariánských Lázní, která ukončovala podnikatelskou činnost a chtěla pomoc s rozprodáním kuchyňského zařízení,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Žena obviněného kontaktovala, protože ho znala několik let a věděla, že má s podobným prodejem zkušenosti. Po domluvě měl obviněný začít kuchyňské zařízení prodávat, ale finanční prostředky z prodeje si měl nechávat pro svoji potřebu. Žena se ho měla snažit několikrát telefonicky i písemně kontaktovat, ale odpovědi se nedočkala, a proto celou věc oznámila na policii,“ doplnil. Způsobena jí měla být škoda téměř 115 tisíc korun.