Chebu se pustí do výstavby cyklostezek

Nové cyklostezky vyrostou během letošního roku v Chebu. Celkem tyto investice vyjdou na několik milionů korun a zatím to vypadá, že by měly být všechny hotové letos. Například jedna z cyklostezek povede z chebské čtvrtě Háje do Podhradu. Celkem bude stát 3,6 milionu korun včetně daně a její délka bude 650 metrů. Její výstavba potrvá do konce května.

„Záměrem je vybudování společné cyklostezky pro provoz cyklistů a chodců, která bude zajišťovat propojení Chebu a Podhradu,“ informoval chebský starosta Antonín Jalovec. „Na začátku úseku bude napojena na projektovanou stezku pro cyklisty Cheb – Waldsassen, III. etapa a na konci úseku na projektovanou OZ v Podhradu, jejíž součástí je společná cyklostezka pro cyklisty a chodce,“ podotkl starosta.

To však není jediná cyklostezka, která se letos plánuje.

„Další během letošního roku vznikne také v Dolních Dvorech. Půjde o v pořadí už II.etapu. Tam se s přípravou začalo už vloni a hotovo by mělo být letos v květnu. Stavební práce tady přijdou na více než 4 miliony korun včetně daně. Z této částky nám poskytne částku ve výši téměř dvou milionů korun ze svého rozpočtu,“ sdělila tisková mluvčí města Chebu Simona Liptáková.

Stavba cyklostezky bude řešit vybudování stezky pro chodce a cyklisty podél silnice II/6 v městské části Cheb – Dolní Dvory, a to včetně veřejného osvětlení a úprav odvodnění. Šířka stezky bude až 3 metry a délka stezky bude 404 metrů.

Další plánovanou stezkou pro cyklisty je ta v blízkosti panelového sídliště Zlatý vrch. Měla by být mezi ulicemi Havlíčkova a Boženy Němcové.

„Cílem je upravit nábřeží a umožnit propojení cyklostezky Ohře městem. V tuto chvíli je projednávána dokumentace k územnímu řízení a bude dokončena dokumentace pro stavební povolení. Rádi bychom letos zahájili realizaci,“ dodal Antonín Jalovec.