Bezmála dva miliony škody způsobila manželská dvojice

Škodu, blížící se dvěma milionům korun, měli způsobit muž se ženou společnosti, která se věnuje půjčováním peněz. Dvojici tak hrozí v případě odsouzení až osmiletý pobyt za mřížemi.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže a osmadvacetileté ženy, které obvinili ze spáchání zločinu podvodu.

„Manželská dvojice měla s podvodným úmyslem požadovat po různých osobách, aby jim půjčili finanční prostředky, přičemž jim současně nabídli, že peníze si poškození půjčí u finančních společností, které dvojice zastupovala,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Následně s osobami uzavřeli smlouvy, půjčené peníze si od poškozených zapůjčili s příslibem, že celé půjčky za poškozené splatí. Dvojice ale nakonec měla uhradit pouze několik prvních splátek,“ upřesnil.

Jednačtyřicetiletý muž tak měl od konce roku 2015 do dubna roku 2017 uzavřít smlouvu o půjčce v celkem 35 případech. Společnosti, která finanční prostředky žadatelům poskytla, tak měl způsobit škodu téměř 800 tisíc korun.

„Stejným stylem měla s některými klienty jednat a následně uzavírat smlouvy o půjčce finančních prostředků také osmadvacetiletá žena. Ta měla takto učinit od poloviny roku 2016 do poloviny roku 2017 v celkem 53 případech. Svým jednáním měla společnosti způsobit škodu přes jeden milion korun,“ doplnil policejní mluvčí.