Neukázněné řidiče bude hlídat laserový radar

Vjezdové radary do Františkových Lázní mnoho motoristů nebere vážně a rychlost nedodržují. Tím ohrožují nejen chodce, ale také ostatní účastníky silničního provozu. Před nedávnem se jeden závodník – rekordman proháněl městem rychlostí 126km/h. Františkolázeňským došla trpělivost, a tak město zakoupilo za necelých 400 tisíc korun mobilní laserový radar, kterým budou strážníci měřit rychlost.

Foto: fb stránky Městské policie Františkovy Lázně

Na základě množících se stížností na bezohledné chování řidičů byla Městská policie Františkovy Lázně vybavena laserovým měřičem rychlosti. Proškolení strážníci budou ve vytypovaných a PČR schválených lokalitách měřit rychlost. Tímto preventivním a i represivním způsobem bude městská policie přispívat k větší bezpečnosti na silnicích ve Františkových Lázních.

„Přistoupili jsme k nákupu radaru proto, že nám nainstalované vjezdové radary potvrdili, že lidé překračují rychlost ve městě víc jak ze 60%,“ uvedl františkolázeňský starosta Jan Kuchař. „Upozorňovací radary bohužel řidičům nestačí, musíme tedy přistoupit k dalšímu kroku, který jednoznačně neukázněným řidičům ukáže, že takové chování na františkolázeňských silnicích tolerovat nebudeme. Věříme, že to ocení zejména rodiče,“ informoval.

Z výsledků měření bylo zjištěno, že právě řidiči rychlost i několikanásobně překračují. Rekord si drží řidič, který na měřeném úseku dosáhl neuvěřitelné rychlosti 126km/h. Běžné naměřené hodnoty se pohybují v rozmezí 60 – 70 km/h.