Strážníci pomáhali s porodem. Na svět přivítali chlapečka

O tom, že práce městských strážníků není lehká, není pochyb. Pomáhají lidem v různých situacích, jako například v pondělí 4. února, kdy asistovali u porodu. Ještě než přijela záchranná služba, přivítali na svět chlapečka.

„V pondělí 4. února bylo na tísňovou linku Městské policie Cheb přijato oznámení, že se v provizorním přístřešku nedaleko bývalých kasáren nachází žena, která bude zřejmě co nevidět rodit,“ uvedla pro chebské městské webové stránky mluvčí městské policie, Andrea Lokingová. Oznamovatel zároveň zavolal i na linku záchranné služby, zdravotníci však byli vysláni až ze Sokolova. 

„Strážníci dorazili na místo během několika minut. Zjistili, že žena už rodí a dokonce začíná být vidět i hlavička dítěte. Matka již nebyla schopná z přístřešku vyjít, takže nezbývalo, než porod dokončit v těchto stísněných podmínkách. Strážníci se telefonicky spojili se záchrankou a postupovali dle instrukcí. Chlapečka se jim podařilo v pořádku odrodit a společně s oznamovatelem se o něj postarat do příjezdu záchranné služby, která si matku i dítě převzala do další péče,“ informovala mluvčí.