Mládežnické mistrovství České republiky krajů 2019

V uplynulém týdnu se na chebském zimním stadionu konal turnaj MMČR U15 výběrů krajů. V Karlovarském výběru se objevilo sedm chebských hráčů.

Měření sil krajských výběrů probíhá každoročně – v sudých letech pod hlavičkou Olympiády dětí a mládeže, v lichých jako samostatný turnaj Mládežnické mistrovství České republiky výběrů krajů hráčů do 15 let. Turnaj byl určený hokejistům ročníku 2004, z nichž Ti nejlepší nastoupí v létě do reprezentace U16.
Formát turnaje je jasný: 14 účastníků je rozdělených na dvě poloviny, v prvních třech dnech turnaje se ve skupinách utkají systémem každý s každým. Vítězové skupin si to přímo rozdají o zlato, druhé týmy o bronz. Závěrečné boje o medaile a základní skupina A se odehrála v Karlových Varech, skupinu B hostil Cheb.

Úvodní buly v chebské skupině vhodil místostarosta města Chebu Jiří Černý. Pak již se rozběhnul kolotoč jednadvaceti utkání. Do poslední chvíle bojovaly čtyři týmy o druhou postupovou příčku. To se nakonec podařilo výběru z Olomouckého kraje, který se na sobotní utkání o 3. místo přesunul do Karlových Varů. Suverénní výkon předvedli borci z hl. města Prahy, kteří s jistotou postoupili z prvního místa. Sobotní finálové utkání vyšlo lépe výběru z Hlavního města Prahy, které přesvědčivě zvítězilo nad Libereckým krajem 5:0. Gratulujeme!!!

Ve skupině A se představil také výběr Karlovarského kraje a v něm měl zastoupení i náš klub HC STADION CHEB. V konkurenci skupiny A si nevedl špatně, když se po dvou výhrách, jedné remíze a třech prohrách umístil na 4. místě skupiny A. V celkovém pořadí turnaje pak obsadil osmou příčku. Děkujeme za příkladnou reprezentaci klubu hráčům: BRUSTMANN LUKÁŠ, ŠMEJKAL JAKUB, KUBÍK DANIEL i hostujícím chebským hráčům v HC Energii Karlovy Vary HYKEL ONDŘEJ, BUBANEC MATĚJ, VARVAŘOVSKÝ DAVID.

Ředitel turnaje Josef Krutina, řekl o této události: „Tato ojedinělá akce se konala na chebském zimním stadionu dílem náhody, když na Poradním výboru ČSLH přednesl Plzeňský kraj informaci, že nenašel podporu pro uspořádání republikového turnaje. Hned jsem si uvědomil, že je to velká výzva pro Karlovarský hokej (Karlovarský krajský VV ČSLH) vyzkoušet si zorganizovat takto velký turnaj s rozpočtem vysoko přes milion. V roce 2020 se bude totiž konat podobný turnaj v rámci ZODM a proto jsme si chtěli vyzkoušet nanečisto, jestli TO zvládneme zorganizovat. Na přípravu jsme neměli moc času, přesto se podařilo zajistit finanční podporu města Cheb, pak již začal kolotoč organizačních událostí. Zabralo to spoustu času, ale myslím, že se turnaj povedl. Věřím, že celá akce byla obrovským přínosem pro hráče i trenéry, diváky na tribunách a především pro město Cheb. Děkujeme všem, co se na akci podíleli!“.

Konečné pořadí MMČR krajů U15

  1. Hlavní město Praha
    2. Liberecký kraj
    3. Středočeský kraj
    4. Olomoucký kraj
    5. Jihomoravský kraj
    6. Plzeňský kraj
    7. Ústecký kraj
    8. Karlovarský kraj
    9. Jihočeský kraj
    10. Kraj Vysočina
    11. Pardubický kraj
    12. Zlínský kraj
    13. Královéhradecký kraj
    14. Moravskoslezský kraj

Nejužitečnější hráči jednotlivých týmů

Šimon Slavíček (Hlavní město Praha)
Jakub Hujer (Liberecký kraj)
Matyáš Šapovaliv (Středočeský kraj)
Jan Špunar (Olomoucký kraj)
Ondřej Bizoň (Jihomoravský kraj)
Jiří Beníšek (Plzeňský kraj)
Jiří Kulich (Ústecký kraj)
Dominik Rymon (Karlovarský kraj)
Rostislav Slanina (Jihočeský kraj)
Matěj Kozlík (Kraj Vysočina)
František Formánek (Pardubický kraj)
Adam Burian (Zlínský kraj)
Mario Žalčík (Královéhradecký kraj)
Dominik Petr (Moravskoslezský kraj)

Adelle