Do domu se dostal ukradeným klíčem a okradl spící ženu

Až na tři roky může jít do vězení devětatřicetiletý muž. Svoji bývalé družce měl sebrat klíč od domu. V noci si měl odemknout a spící ženu okrást o mobilní telefon. Škoda, kterou lapka způsobil, se vyšplhala na částku přes 14 tisíc korun.

„Svou bývalou družku se v polovině prosince minulého roku rozhodl navštívit devětatřicetiletý muž z Aše,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „V pozdních večerních hodinách ho ale do domu nepustila. Muž tak měl využít toho, že dům dobře znal a vniknout do něj. Poté měl ze svazku odcizit klíč od vchodových dveří a dům opustit. Tím ale jeho návštěva neskončila, protože o několik hodin později se měl na místo vrátit. Tentokrát se už měl do rodinného domu dostat vstupními dveřmi, které si otevřel odcizeným klíčem. Po vstupu si to měl namířit rovnou do ložnice, kde v tu dobu spala jeho bývalá třiatřicetiletá přítelkyně. Té měl z nočního stolku odcizit mobilní telefon, který si měl navíc drze odpojit z nabíječky. Následně měl dům opustit. Své bývalé družce tak měl způsobit škodu přes 14 tisíc korun,“ upřesnil.

Po provedených šetřeních měli policisté z obvodního oddělení Aš o pachateli jasno a muži sdělili podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádeže.