Ašské kulturní centrum LaRitma hodnotilo rok 2018

Osm desítek pořadů a 15 tisíc návštěvníků. To je základní bilance příspěvkové organizace Kulturní centrum LaRitma Aš v roce 2018. Organizace svou činnost provozuje v prostorách v Kostelní ulici, kde rekonstrukcí bývalé tovární budovy v průběhu několika posledních let vniklo moderní zázemí se dvěma sály – hudebním s kapacitou 300 osob na stání či 180 k sezení, sálem divadelním s kapacitou 160 osob, klubem a vinárnou.

Foto: Archiv LaRitma Aš

V dlouhém seznamu uskutečněných pořadů je například beseda s botanikem Václavem Větvičkou, koncert Michala Prokopa, Michala Pavlíčka, Radůzy, skupiny Abraxas, dua Jahelky a Palečka, několik divadelních představení, filmový festival Selb – Aš, koncerty základní umělecké školy, atd.

Organizace připravila také několik pořadů mimo budovu kulturního centra. Největší akcí v této kategorii byly slavnosti města s návštěvností kolem šesti tisíc osob, dále 2. reprezentační ples města Aše, Advent Aš – Selb s koncerty Věry Martinové a Petry Černocké.

KC LaRitma se také podílelo na několika dalších akcích ve spolupráci s jinými pořadateli. Příkladem může být Janda Open s Petrem Rychlým na tenisových kurtech, Kinematograf bratří Čadíků v sadech Míru či Den pro rodinu připravovaný rovněž v sadech Míru Městským domem dětí a mládeže Sluníčko.

„KC LaRitma se stalo nedílnou součástí či spíše hlavním protagonistou kulturního života na Ašsku. Postupně získává renomé v rámci Karlovarského kraje i mezi profesionálními či amatérskými umělci. O tomto svědčí jak stoupající návštěvnost, časté reservace vstupenek návštěvníků z Chebu, Mariánských, Františkových Lázní apod., tak také větší ochota uměleckých špiček v Aši účinkovat či koncertovat,“ uvádí ve výroční zprávě Kulturního centra LaRitma jeho ředitel, Mgr. Robert Vyskočil.

Úplná zpráva bude součástí Ročenky města Aše 2018, která se v současné době připravuje a vyjde, mj. i se zprávami ostatních jedenácti příspěvkových organizací města Aše, na jaře tohoto roku.

Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši