Zloděj v Chebu okradl seniorku. Policisté ho našli v herně

Hanbou by se měl propadnout jednačtyřicetiletý cizinec, který ukradl kabelku třiaosmdesátileté ženě. Policistům však zloděj neutekl, našli ho v nedaleké herně. Vzhledem k tomu, že muž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen v zahraničí, byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby. Ten ale státní zástupce neakceptoval. Pokud bude cizinec odsouzen, může si posedět ve vězení až dva roky.

„Po návštěvě lékaře se v odpoledních hodinách v pondělí 21. ledna třiaosmdesátiletá žena vracela společně se svojí o jedenáct let mladší kamarádkou domů,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Před vstupními dveřmi do panelového domu v ulici Sadová v Chebu k ní měl přistoupit muž, který ji měl z ruky vytrhnout kabelku a utíkat s ní pryč. Otřesená žena na něj zařvala, aby kabelku vrátil, ale na to muž nereagoval, a proto ihned přivolala policii,“ upřesnil.

Na místo okamžitě dorazily chebské policejní hlídky, které na základě zjištěných poznatků od poškozené začaly muže hledat. „Policisté provedli šetření v okolních panelových domech, ale také hernách či barech. A právě v herně v ulici Pivovarská, tedy o několik stovek metrů dále, byl po několika minutách policisty zajištěn cizinec, který odpovídal popisu poškozené,“ informoval mluvčí.

Zároveň se další přivolané hlídce povedlo najít odcizenou kabelku. Ležela v trávě poblíž panelového domu v ulici Hálkova.