V Aši se lyžuje na všech sjezdovkách

Lyžařské středisko v Aši je v plném provozu. Od tohoto týdne jsou spuštěné všechny tři sjezdovky, včetně dětského koutku. Příznivé počasí, především silné mrazy, umožnily další zasněžování a díky nasazení provozovatelů jsou na tratích výborné podmínky. Na lyžaře zde čeká místy až půl metru technického sněhu. S otevřením všech sjezdovek souvisí i nový ceník.

Foto: Archiv lyžařského střediska

„Poslední úpravy průseku mezi Jedničkou a Trojkou, přemístění zasněžovacího systému, zkouška vleku a instalace nutných bezpečnostních prvků jsou za námi. Trojku jsme spustili už ve středu (23. 1.),“ řekl správce lyžařského střediska Jiří Frank s tím, že každý den, kromě neděle, mohou lidé lyžovat až do 20 hodin.

V okolí lyžařského střediska jsou každý den čerstvě upravené a bezvadně sjízdné i tratě pro běžecké lyžování. Využít je možné i okruh In-line dráhy, který je do 21 hodin osvětlený.

V sobotu začne platit nový ceník

Se spuštěním všech sjezdovek platí nový ceník. „Už teď jsou naše ceny, řekl bych příznivé, k tomu děti do 6 let, nebo 120 cm mají vstup zdarma. I přes vysoké provozní náklady a jejich navýšení jsme ale zdražili jen o 10 procent oproti loňským cenám,“ dodal Jiří Frank.  

Velký zájem je o školičku

Lyžařské středisko Aš nabízí i letos oblíbenou Lyžařskou školičku pro děti od 4 let i pro dospělé. Otevřená je dle provozní doby areálu. Pro soukromou hodinu, která je vždy vedena s jedním klientem, je ale nutné se předem objednat. Buďto osobně na pokladně areálu, nebo na telefonním
čísle 704 218 913.

Aktuální informace k ceníku, školičce a dalšímu najdete na webu www.lesy-as.cz v sekci Lyžařské středisko Aš, nebo na www.strediskoas.estranky.cz.

Pavla Sofilkaničová