Ujížděl policejní hlídce, zastavily ho až zátarasy

Na pořádný problém si zadělal dvaatřicetiletý řidič, který ujížděl před policejní hlídkou z Kynšperka až za obec Lazy. Tam na něj čekali další policisté u zátarasů. Vyšlo najevo, že muž řídil i přesto, že nesměl za volant sednout. Test na alkohol vyšel negativně, odběr na drogy však muž odmítl. Teď ho čeká hrozba vězení až na dva roky. 

„V neděli dne 20. ledna krátce před třetí hodinou ranní prováděli policisté v Kynšperku nad Ohří kontrolní činnost,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Když vjížděli na ulici Chebská, tak si všimli projíždějícího vozidla, které odbočovalo směrem k policejní hlídce. Následně však z odbočovacího pruhu rychle vyjelo, přidalo na rychlosti a pokračovalo v jízdě po ulici Chebská. Městem ujíždělo rychlostí i 120 km/h. Policisté začali ihned vozidlo pronásledovat a pomocí výstražného a zvukového zařízení s červeným nápisem STOP POLICIE se pokoušeli vozidlo zastavit. Řidič vozidla však na výzvy nereagoval a pokračoval dál v jízdě městem. Poté projel kruhový objezd v protisměru, odbočil na silnici I/6, pokračoval směrem k obci Zlatá, dále na Lazy a dalších několik kilometrů ujížděl Slavkovským lesem. Během pronásledování hlídka průběžně informovala o situaci operační středisko, které do akce nasadilo další hlídky,“ doplnila. 

Za obcí Lazy byl dalšími policisty vytvořen zátaras, před kterým cca 50 metrů řidič zastavil. Policisté ihned zastavili za ním a za užití donucovacích prostředků pachatele zadrželi.

„Dvaatřicetiletého řidiče policisté vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Té se podrobil a výsledek zkoušky vyšel s negativním výsledkem. Když řidiče vyzvali, aby se podrobil také orientačnímu testu na přítomnost návykových a omamných látek, odmítl se tomuto testu podrobit,“ upřesnila mluvčí. 

Muž si již vyslechl podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.