Zloději se z lupu radovali pár minut

Křovinořez a náhradní díly na kotle ukradl sedmadvacetiletý muž se svým osmnáctiletým kamarádem z kůlny jednoho rodinného domu v Chebu. Z lupu se ale dlouho neradovali, policisté je po pár minutách chytili.

Případ se stal minulý čtvrtek v noci. „Na pozemku rodinného domu v Chebu měla dvojice poničit zámek do dřevěné kůlny a následně z ní odcizit křovinořez. To jim ale zřejmě nestačilo, protože při odchodu z pozemku měli ještě vzít náhradní díly na kotle. Okamžitě potom, co z místa odešli, tak majitele rodinného domu probudil psí štěkot. Ten na to pohotově zareagoval a šel si své věci ven zkontrolovat,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva.
Třiašedesátiletý muž zjistil, že se mu někdo vloupal do kůlny, a tak hned přivolal policii. „Po bleskovém příjezdu policejní hlídky muž sdělil, co vše se mu ztratilo a okamžitě tak začalo hledání možných pachatelů. Výbornou spoluprací hlídek z obvodního oddělení Cheb – město se podařilo během několika málo minut objevit v parku dvojici mužů. Následně se v jejich blízkosti podařilo najít náhradní díly na kotle. O několik metrů dále pak policisté objevili za stromem schovaný křovinořez. Všechny věci tedy policisté zajistili, muže zadrželi a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům,“ potvrdil mluvčí.

Sedmadvacetiletý muž teď čelí podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádeže. Za to mu hrozí až na tři roky za mřížemi, za podobný čin byl totiž v posledních třech letech pravomocně odsouzen. „Jeho osmnáctiletému komplici policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodal Jakub Kopřiva.