Slíbil, že vymění okna. Zálohu utratil, ale práci neudělal

Chtěl v domě vyměnit okna a tak zaplatil zálohu na práci a materiál jednačtyřicetiletému cizinci. Ten se k dílu neměl a tak majiteli nemovitosti došla trpělivost. Řemeslník svým jednáním způsobil větší škodu, proto, pokud bude uznán vinným, může být soudem odsouzen k odnětí svobody až na pět let.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého cizince jako obviněného ze spáchání přečinu zpronevěra.

„Obviněný muž měl v měsíci květnu roku 2018 převzít od pětapadesátiletého muže finanční hotovost ve výši 70 000 Kč jako zálohu na výměnu oken v domě v malé obci poblíž Kraslic,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Do současné doby však výměnu oken neprovedl a zálohu si měl ponechat pro svou potřebu. Po urgencích poškozeného vždy termín výměny oken odsouval a po několika měsících mu pak sdělil, že toho lituje, peníze již nemá, ale bude mu je splácet. Podmínky splácení však neuvedl a do současné doby žádnou úhradu neprovedl,“ upřesnila.

Tohoto jednání se měl obviněný muž dopustit i přesto, že byl v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen Okresním soudem v Karlových Varech.